Peki, şasi güçlendirme neden gerekiyor? Sorusunun yanıtını vererek başlayalım.
Araçlarda şasiler esnek olarak üretilirler. Eğer ki siz otomobilinizi limitine göre kullanırsanız şasi ve aracın kaportası gözle göremeyeceğiniz şekilde esneyecektir. Bu aracın tepkisine göre hareket edecek bir durumdur. Sürekli limitlerinde zorlanan bir otomobil ise zamanla birlikte kaporta ve şasisinde çatlamalarla karşı karşıya kalır ve dolayısıyla deformasyonlar oluşur. Özellikle üç kapılı araçlarda bu durum sıklıkla yaşanmaktadır.
Üç kapılı araçlar ve hackback modelleri araçlarda orta direk ile arka şasi bağlantısının çevresi yüke maruz kalmış olacağından bu bölgelerde çatlamalar görülür. Bir otomobil yarış için kullanılacaksa bu durumda şase üzerinde güçlendirme çalışması yapılması gerekir. Şasinin orijnal punta kaynak yerleri gaz altı kaynak yapılarak kaynatılır. Şasi sağlamlaştırma işlemi sonrasında aracın şasisi daha rijit bir gövde elde edilmiş olunacaktır.
Günümüzde özellikle yarış araçları ve modifiye edilmiş araçlarda bu yöntem çok sık kullanılır ve atlanmaması gerekir.
Araç kuru kasa olarak yani tamamen sökülmüş bir hale getirilir. Aracın kaportasının üzerinde çürükler varsa bunların tamiri yapılarak eski halini alır. Araçta yapısal bozukluklar giderildikten sonra kasanın üstünden punta kaynaklı bileşim noktaları gaz altı kaynak yardımıyla yeniden kaynatılır ve otomobil için özel olarak hazırlanmış olan şasi takviye elemanları eklenerek belli bölgelere kaynatılır. Bu sayede araç artık şasisi güçlendirilmiş olarak trafiğe hazır bir hale getirilir.